Horloge-Bandjes.nl
Hoe beoordeel je de informatie op deze pagina?

Feedback versturen
  Sinds 1991 dé specialist in horlogeonderdelen
  +24.000 horlogeonderdelen van +50 merken
  Eigen horloge reparatie atelier

Hoe bepaal ik de juiste breedtemaat van een horlogeband?

Wanneer heb ik de breedtemaat nodig?

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om te beschikken over de breedtemaat van je horlogeband. Bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar een (universele) alternatieve horlogeband voor je horloge. Wanneer je beschikt over de breedtemaat van je horlogeband kun je gebruik maken van de handige filters op onze site om je selectie van producten te verfijnen.

Welke breedtemaat dien ik te gebruiken?

Wanneer je rondsurft op onze website zul je merken dat wij drie verschillende breedtematen hanteren:

  • Breedtemaat van de aanzet van de horlogeband;
  • Breedtemaat van het breedste deel van de horlogeband;
  • Breedtemaat voor de gesp of sluiting.

Breedte aanzet (voorkeursmaat)

De aanzetbreedte van een horlogeband is de breedtemaat van het eindstuk (de aanzet) van de horlogeband in milimeters. Het eindstuk is het gedeelte van de horlogeband dat tussen de poten van de horlogekast bevestigd wordt. Dit houdt dus in dat de aanzetbreedte van de horlogeband gelijk is aan de breedtemaat tussen de poten van de horlogekast. De aanzetbreedte is de breedtemaat bij voorkeur.

De aanzet (lees: eindstuk) van een horlogeband kan in verschillende vormen voorkomen. De bovenstaande afbeelding laat zien welke soorten aanzetten wij het vaakst tegenkomen. De rode pijltjes geven bij iedere horlogeband het gebied aan dat de breedtemaat van de aanzet bepaalt.

Breedte breedste deel

Dit is de breedtemaat van het breedste deel van de horlogeband in milimeters. Beschik je over een horlogeband die over de gehele lengte dezelfde breedtemaat heeft? Dan is deze breedtemaat gelijk aan de aanzetbreedte van je horlogeband.

Breedte gesp of sluiting

Dit is de breedtemaat van de horlogeband bij het gedeelte waar de gesp of sluiting bevestigd zit. Beschik je over een horlogeband die over de gehele lengte dezelfde breedtemaat heeft? Dan is deze breedtemaat gelijk aan de aanzetbreedte van je horlogeband.

Hoe meet ik op de juiste manier?

Wanneer je op zoek gaat naar een vervangende alternatieve horlogeband voor je horloge op onze website, adviseren we je om de aanzetbreedte van je huidige horlogeband op te meten. Ben je op zoek naar originele vervangende merkband voor je horloge? Zoek dan op basis van het model- of kastnummer van je horloge om geschikte horlogebanden te vinden.

Maak gebruik van een schuifmaat voor de meest nauwkeurige meting. Noteer de breedtemaat van de aanzet in milimeters en controleer middels een tweede meting of je de juiste breedtemaat gemeten hebt. Breedtematen van horlogebanden verlopen in het algemeen in stappen van 2mm (bijvoorbeeld: 6mm, 8mm, 10mm, etc.). Meet je echter een oneven maat, bijvoorbeeld 23mm? Hanteer dan de door jou gemeten breedtemaat en dezelfde breedtemaat + 1mm (bijvoorbeeld: 23mm + 24mm) wanneer je gebruik maakt van de filters op onze website.

Ik beschik over de breedtemaat, wat nu?

Zodra je de breedtemaat van je horlogeband opgemeten hebt, kun je deze gebruiken om sneller geschikte horlogebanden te vinden op onze website. Je kan de breedtemaat intypen in onze zoekmachine, inclusief eventuele kleuren of materialen (bijvoorbeeld: 22mm leder wit) of instellen als filter op de categoriepagina's om zo eenvoudig een selectie van geschikte horlogebanden weer te geven. Kom je er niet helemaal uit of twijfel je ergens over? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat zij je kunnen assisteren.