Horloge-Bandjes.nl
Hoe beoordeel je de informatie op deze pagina?

Feedback versturen
  Sinds 1991 dé specialist in horlogeonderdelen
  +24.000 horlogeonderdelen van +50 merken
  Eigen horloge reparatie atelier

Hoe kort ik een horlogeband in?

Een horlogeband inkorten kunt u zelf doen met behulp van het juiste gereedschap en het handige stappenplan van Horloge-bandjes.nl. Natuurlijk kunt u ook even langskomen in onze winkel Dana Juwelier te Gemert (Noord-Brabant), waar wij onze eigen ervaren horloge reparatie service hebben! Heeft u vragen over het inkorten van uw horlogeband of heeft u vragen over onze ervaren reparatie service? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Stalen horlogebanden

Bij schakelbanden is het inkorten zonder gereedschap wat moeilijker omdat iedere schakel een kleine pin heeft die moet worden uitgedrukt(veelal te zien aan pijltjes op de binnenzijde van de band zelf). Voor het inkorten van een schakelband is het gemakkelijk om een metaalband verkleiner tot je beschikking te hebben. 

 

Bij deze schakelband dient u een drukstift te gebruiken om uw band te verkleinen, deze is bijgesloten in onze horloge gereedschapset.

Schakelband met schuifsysteem

Bij deze band kunt u de sluiting door middel van een klein schroevendraaiertje omhoog klikken en opschuiven.

Flexibele horlogebanden

(leder, rubber of vergelijkbare materialen) 

Bij flexibele banden kunt u de band aanvullen met een extra gaatje, gemaakt met een priem, die warm dient te zijn bij rubber of een gaatjes tang.

Voor meer gereedschap voor horloges kijk gerust eens in ons assortiment 

Tevens kunt u de horlogeband door ons laten inkorten door het toe te sturen naar ons, waarna wij het op de gewenste lengte kunnen maken. 
Heeft u de band bij ons gekocht verkleinen wij het zonder extra bijkomende kosten, u dient dan zelf de porto kosten te betalen.