Horloge-Bandjes.nl
Hoe beoordeel je de informatie op deze pagina?

Feedback versturen
  Sinds 1991 dé specialist in horlogeonderdelen
  +24.000 horlogeonderdelen van +50 merken
  Eigen horloge reparatie atelier

Een horlogebatterij vervangen: zelf of door ons laten doen

Een horlogebatterij gaat helaas niet zo lang mee als een horloge zelf en heeft daardoor dus een kortere levensduur. Wanneer uw horlogebatterij leeg is, kunt u deze zelf vaak vervangen (met behulp van de juiste tools) of dit door één van onze specialisten laten doen. Wanneer onze specialisten uw horlogebatterij vervangen, controleren zij ook altijd even vlug of zij andere opvallende zaken zien binnen in uw horloge die wellicht aandacht nodig hebben. Zij zullen u dan hierover inlichten en adviseren (geheel vrijblijvend).

De batterij van uw horloge zelf vervangen

Indien u er voor kiest om uw horlogebatterij zelf te vervangen, dan dient u rekening te houden met de volgende zaken:

  • Bent u op de hoogte op welke manier uw horloge kastdeksel gemonteerd is, bijvoorbeeld via schroefjes of een kliksysteem?
  • Bent u op de hoogte welk batterij geschikt is voor het type uurwerk in uw horloge?
    U kunt eenvoudig via onze website achterhalen welk type batterij voor uw horloge geschikt. Typ het kast- of modelnummer van uw horloge in onze zoekbalk in en selecteer uw horloge. Hierna kunt u op de productpagina onder het tabblad Geschikte batterijen & onderdelen direct zien welk batterij voor uw horloge geschikt is. Staat er geen horlogebatterij gekoppeld bij uw horloge op onze website? Neem dan even contact met ons op zodat wij dit voor u kunnen uitzoeken.

  • Beschikt u over het juiste gereedschap om uw horlogebatterij zelf te vervangen?
    Als u weet hoe het kastdeksel van uw horloge bevestigd is aan de horlogekast, dan kunt u op onze website de juiste gereedschap bestellen om het kastdeksel te (de)monteren. Weet u niet zeker welk gereedschap u nodig heeft? U kunt er dan voor kiezen om een Horloge gereedschapset Compleet E1012 te bestellen: een speciaal samengesteld set van tools en gereedschappen waarmee u onder andere zelf uw horlogebatterij kunt vervangen (en nog veel meer andere horlogereparaties zelf kunt uitvoeren!).

  • Beschikt u over een schone en veilige omgeving die stofvrij is waarin u zelf uw horlogebatterij kunt vervangen?
    Om gevolgschade aan uw horloge of uurwerk te voorkomen, adviseren wij altijd om in een schone en stofvrije omgeving te werken. Kleine stofdeeltjes kunnen soms al grote gevolgen hebben voor bepaalde type uurwerken. Echter voor analoge of digitale uurwerken valt dit in de praktijk vaak mee.

Zodra u de bovenstaande checklist doorgenomen heeft en u aan alle voorwaarden voldoet, dan kunt vaak zelf uw horlogebatterij met een gerust hart vervangen. Toch wijzen wij u er altijd op om een specialist in te schakelen bij twijfel.

De batterij van uw horloge door ons laten vervangen

In plaats van zelf uw horlogebatterij vervangen, kunt u er ook voor kiezen om dit door een van onze horloge-experts te laten doen. Zo bent u er van verzekerd dat uw horlogebatterij altijd op de juiste manier wordt vervangen. Ook controleren onze specialisten altijd of zij andere zaken zien die wellicht uw aandacht nodig hebben en zullen zij u hier vrijblijvend over adviseren. Indien u uw horlogebatterij door ons wilt laten vervangen, dan kunt u altijd langskomen in onze winkel Dana Juwelier in Gemert (zie onze contactpagina voor de meest actuele openingstijden en adres). U kunt er ook voor kiezen om uw horloge naar ons op te sturen. Stuur ons een e-mail wanneer u dit wenst en wij zullen u dan de juiste verzendinstructies sturen. Houd er wel rekening mee dat wij een aanvullende portotoeslag van € 8,95 rekenen om uw horloge, voorzien van een nieuwe horlogebatterij, aangetekend retour te sturen.

Klik hier en neem contact met ons op als u wilt dat wij de batterij van uw horloge vervangen