Horloge-Bandjes.nl
Hoe beoordeel je de informatie op deze pagina?

Feedback versturen
  Sinds 1991 dé specialist in horlogeonderdelen
  +25.000 horlogeonderdelen van +50 merken
  Eigen horloge reparatie atelier

Voor- en nadelen van verschillende materialen horlogebandjes

Hoe meer de trends veranderen, hoe meer soorten materialen je bij horlogebandjes tegenkomt. Materialen die er wellicht erg mooi uitzien, maar die niet voor iedereen even goed zijn weggelegd. Zo kunnen bepaalde materialen horlogebandjes allergieën opwekken of kunnen ze om een andere reden onpraktisch zijn. Gelukkig zijn er altijd talloze, mooie alternatieven te vinden.

Soorten horlogebanden

Qua materiaal kun je bij horlogebanden uit vele soorten een keuze maken, zoals:
Leren horlogebandjes
Stalen horlogebandjes
Nylon horlogebanden
Siliconen horlogebanden 

Deze materialen verschillen onderling zowel qua uiterlijk als qua hoe ze aanvoelen. Qua uiterlijk hebben de diverse soorten horlogebandjes als voordeel dat je ze kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl of een specifieke outfit. Je kunt je pols er iedere keer anders doen uitzien. Maar in de diversiteit schuilt ook een nadeel: wat voor de een erg fijn aanvoelt, kan voor de ander vervelend aanvoelen of zelfs allergische reacties opwekken.

Allergische reacties

Allergische reacties kunnen zich op allerlei manieren ontwikkelen. Alhoewel de oorzaak niet altijd duidelijk is, kan dit er toch voor zorgen dat bepaalde horlogebandjes niet geschikt zijn voor een bepaalde persoon. Dit betekent dat je bij het uitzoeken van een horloge(bandje) moet letten op het materiaal. Overigens hoeft het niet zozeer een 'echte' allergische reactie te zijn: het kan ook alleen wat irritaties opleveren.

Alhoewel je tal van mogelijkheden hebt op het gebied van horlogebandjes, kan het dus zijn dat niet iedere materiaalsoort voor je is weggelegd. Gelukkig bestaan er zo veel soorten horlogebandjes dat je gegarandeerd één vindt die bij je past én die fijn aanvoelt. En nog een voordeel: ieder soort horlogebandje is in diverse uitvoeringen te verkrijgen, waardoor je er even stijlvol uit zult zien als met een horlogebandje die je in verband met allergieën niet zou kunnen dragen.